top of page

ONZE PETER - MATISSE SAMOISE

matisse03.jpg

Matisse Samoise (geboren 21/11/2001) trok zijn eerste voetbalschoenen aan in de buurt van het Ottenstadion in Gentbrugge. Met de Gent-sjaal is hij waarschijnlijk gewoon geboren. :) De sympathieke jongeling is een jeugdproduct van KAA Gent.

Op 29 september 2020 maakte hij onder Wim De Decker zijn officiële debuut in het eerste elftal van de club tijdens de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Dinamo Kiev, waarin hij in de 74e minuut inviel voor Laurent Depoitre. Een dag later verlengde hij zijn contract bij Gent tot medio 2022, met optie op nog een extra seizoen.

Op 4 oktober 2020  was zijn competitiedebuut tegen Beerschot Voetbalclub Antwerpen. Hij viel in de 74' minuut in voor Osman Bukari en hij scoorde op de 79' minuut zijn eerste profdoelpunt. Onder Hein Vanhaezebrouck kreeg  hij op 3 februari 2021 zijn eerste basisplaats bij AA Gent in de bekerwedstrijd tegen KFC Heur-Tongeren, hij was hierin goed voor een goal 55' min (3-0) en een assist.

Zijn optie op een extra seizoen werd reeds in november '20 ( tot 30/6/23) gelicht. Hij kreeg in de Europe play-offs vier basisplaatsen op rij van trainer Vanhaezebrouck, en krijgt stilaan volop zijn kansen in het eerste elftal. Daar staat hij feilloos zijn mannetje en bewijst hij dat hij een voetbaltalent heeft dat het nog ver kan schoppen.

  • Favoriete positie: Aanvallend middenveld 

  • Nevenpositie: Linksbuiten / Rechtsbuiten 

 

Met de West-Buffalo's zijn we vereerd dat hij onze 'peter' wil zijn. Zijn eerlijke en altijd spontane lach doet elk hart smelten. 

bottom of page