top of page

BEWEEG MEER EN LEEF GEZONDER MET ACTIVE FANS II


Met het project 'Active Fans' wil de KAA Gent Foundation supporters van KAA Gent die te weinig bewegen overtuigen om een meer actieve en gezonde levensstijl te ontwikkelen.

'Active Fans' voor KAA Gentsupporters tussen 35 en 65 jaar

Met een reeks van 12 beweeg- en infosessies in de Ghelamco Arena worden de deelnemers overtuigd om meer te bewegen en gezonder te eten. Mannelijke en vrouwelijke Buffalofans tussen 35 en 65 jaar die weinig sporten en een BMI hebben van 25 of hoger kunnen zich kandidaat stellen om deel te nemen aan dit project via deze link.

Op maandagavond gaan supporters onder leiding van een communitycoach van de KAA Gent Foundation aan de slag. Tijdens de sessies worden theorie en beweging afgewisseld. Zo zullen supporters rond het veld of in één van de binnenruimtes van het stadion sporten en bewegen. De supporterpromenade zal dus dienst doen als gymzaal.

Gezondheidspromotie

De 'Active Fans' krijgen ook informatie over meer bewegen en gezonde voeding. Een belangrijk aandachtspunt van het project is immers dat de supporters de lessen op hun eigen tempo kunnen afwerken. Onder begeleiding van de communitycoach zal elke deelnemer voor zichzelf haalbare doelen stellen.

Door het programma af te stemmen op de eigen gewoontes, kunnen de deelnemers hun levensstijl duurzaam veranderen. Dat supporters kunnen sporten bij KAA Gent samen met de andere supporters zal vermoedelijk de belangrijkste motivatie vormen om gezonder te gaan leven.

Praktische informatie

Deelnemers die voldoen aan alle criteria zullen een uitnodiging ontvangen voor een eerste sessie op maandag 25 februari of maandag 4 maart tussen 18 en 21 uur. Tijdens deze sessie ontvangen ze meer informatie en wordt ook hun lengte, lichaamsgewicht en bloeddruk opgemeten.

De lessen vinden plaats van maandag 11 maart tot en met maandag 3 juni, telkens tussen 19.30 en 21.15 uur. Om 19.15 uur stipt wordt afgesproken aan ingang C van de Ghelamco Arena.

Per reeks worden 32 deelnemers toegelaten.

Deelname is gratis, maar iedereen die zich inschrijft, engageert zich voor de volledige lessenreeks en om dagelijks zijn/haar aantal stappen te noteren. Deelnemers zorgen voor sportief schoeisel en sportieve kledij.

Active Fans KAA Gent is een project van de KAA Gent Foundation in samenwerking met de Supportersfederatie KAA Gent en het European Football for Development Network (EFDN). Dit project loopt simultaan bij Bayer 04 Leverkusen, NEC Nijmegen, Ferencvaros TC, Feyenoord Rotterdam, Fulham FC, Rangers FC, Valerenga Fotball en Vitesse. Met steun van het Erasmus+programma van de Europese Unie.


bottom of page